Asperitas

Het van oorsprong Haarlemse Asperitas heeft een technologie (op basis van vloeistofkoeling) ontwikkeld en op de markt gebracht, om datacenters voor zelfs de meest veeleisende gebruikers, klimaatonafhankelijk en duurzaam te laten functioneren.

Duurzame datacenters wereldwijd

De technologie, genaamd Immersed Computing®, won de New Energy Challenge in 2018 en wordt al gebruikt door meerdere datacenters van cloud providers, banken en universiteiten in Europa. Asperitas heeft kapitaal aangetrokken van Shell Ventures en PDENH. Deze investering draagt bij aan de missie van Asperitas om duurzame datacenters op een wereldwijde schaal mogelijk te maken.

MUD Jeans

MUD Jeans produceert duurzame spijkerbroeken waarvoor de grondstof op dit moment al voor 40 procent bestaat uit gerecycled katoen. Dankzij een investering van PDENH wil MUD Jeans dit op korte termijn opvoeren tot 100 procent.

Expansie

MUD Jeans wil de verkregen financiering ook aanwenden voor uitbreiding naar Scandinavië, Frankrijk en Engeland. Dat in aanvulling op de 29 landen waarin de duurzame spijkerbroek van MUD Jeans nu al verkrijgbaar is.

MX3D

MX3D is een Amsterdams bedrijf dat op een duurzame en kosteneffectieve manier middels 3D-printtechnologie complexe stalen constructies kan fabriceren. De robots die MX3D met eigen software aanstuurt, zijn gericht op het printen van metalen objecten in vrijwel elk formaat of vorm, waarbij tevens een significante materiaalbesparing kan worden gerealiseerd.

Impact vergroten

Met de investering wil het bedrijf haar software verder ontwikkelen, waardoor MX3D op een schaalbare manier deze software via licenties kan aanbieden aan andere partijen in de markt om zo de impact van het bedrijf te vergroten.

EST-Floattech

EST‐Floattech is wereldwijd één van de leidende partijen op het gebied van maritieme batterij- en energieopslagsystemen en met meer dan 50 projecten gerealiseerd zijn ze wereldwijd nummer twee.

Energietransitie

Het modulaire energiesysteem op basis van Lithium NMC is onder andere geïnstalleerd op batterij-hybride veerboten in Amsterdam en de Sendo Liner; het eerste binnenvaartschip dat voor een periode volledig emissieloos kan varen. Daarnaast worden de batterijen gebruikt door de volledig elektrische graafmachines van Caterpillar.

Met hun energie-opslagsystemen speelt EST-Floattech een cruciale rol in de energietransitie en de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven. Dit sluit nauw aan bij missie van PDENH om te investeren in projecten die zich richten op de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.

Warmtenet Zaanstad

Vanaf eind 2019 beschikken zo’n 2200 Zaanse huishoudens en diverse bedrijven over duurzame (rest)warmte.

Over Warmtenet Zaanstad
Dit open warmtenet wordt op de groei aangelegd. Dat betekent dat zowel nieuwe afnemers als nieuwe (warmte)leveranciers in een later stadium kunnen worden aangesloten. Het netwerk wordt gerealiseerd door Warmtenetwerk Zaanstad BV, dat mogelijk gemaakt wordt door een samenwerking tussen de gemeente Zaanstad, Firan en PDENH.

 

Fairphone

Een ethische en eerlijke telefoon. Dat is het product van Fairphone. Dat betekent duurzame materialen, maar ook eerlijke werkomstandigheden voor de mensen die je telefoon maken.

Over Fairphone
Fairphone maakt en verkoopt eerlijke smartphones. Daarnaast is het bedrijf een sociale onderneming in álle facetten. De telefoons zijn modulair, eenvoudig te repareren en bedoeld voor lang gebruik.

CoVadem

Voor verbeteren van de efficiency in de binnenscheepvaart en daarmee het verlagen van de CO2 uitstoot, heeft CoVadem een inventieve oplossing. Door actuele dieptemetingen van talloze binnenvaartschepen te verenigen in één actueel overzicht, heeft elke schipper toegang tot de meest actuele vaardiepte van de Nederlandse waterwegen.

Over CoVadem

Vanuit het kantoor aan het Kraanspoor in Amsterdam en in samenwerking met diverse strategische partners uit bedrijfsleven en kennisinstellingen, richt CoVadem zich op de opschaling en de doorontwikkeling van de dienstenportefeuille en de onderliggende techniek.

 

Volgroen

Volgroen werkt eraan om de energievoorziening in Nederland en Europa steeds meer uit  kleinschalige schone energietechnologieën te laten bestaan. Deze technologieën  leveren grote energiebesparing- en kostenvoordelen voor het bedrijfsleven op.

Het Nederlands bedrijfsleven bestaat voor 99 procent uit Midden en Klein Bedrijf (MKB). Deze groep omvat een marktpotentieel groter dan €10 miljard in LED, zonne-energie en andere kleinschalige schone energie technologieën. Onderzoek van Ipsos uit 2013 geeft aan dat 70 procent van de MKB bedrijven actief met energiebesparing bezig is en 50 procent interesse heeft in uitbesteding of financiering van energiebesparing. Maar, het financieringsaanbod sluit niet aan bij deze vraag.

The Next Closet

Het van origine Amsterdamse bedrijf The Next Closet geeft merkkleding een tweede leven op haar eigen online marktplaats en levert zou een bijdrage aan circulariteit. Kapitaal van PDENH maakt het voor The Next Closet mogelijk om haar circulaire ambities binnen én buiten Nederland vorm te geven.

Over The Next Closet
The Next Closet richt zich op het verduurzamen van het Nederlandse modelandschap. Dit doet het door tweedehands designer items een tweede leven te geven.

Triple Solar

In de energietransitie naar het gebruik van warmtepompen als vervanging voor de gasketel, stuit de consument op de geluidsoverlast van de bestaande systemen. Triple Solar heeft in de afgelopen acht jaar gewerkt aan een zuinig, efficiënt en geluidloos systeem en heeft wereldwijd het patent op het warmtepomppaneel. Een warmtepomppaneel combineert een zonnepaneel (elektra) met een thermisch systeem waardoor het systeem dag en nacht, zomer en winter warm water voor verwarming en tapwater levert.

Stille warmtepomppaneel
Het warmtepomppaneel wordt gemonteerd in plaats van een gewoon zonnepaneel. Dankzij de dubbele functie is de lawaaierige buitenunit van de lucht/water-warmtepomp verleden tijd. Of, bij toepassing van aardwarmte, verdwijnt de bodemlus; ‘duur’ boren is dus niet meer nodig.

 

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te optimaliseren. Vind je dat oké?