Investering in groene aggregaten draagt bij aan verduurzaming bouwsector

Een brandstofbesparing van 60% tot 95% en een lagere CO2-uitstoot van 1.145 ton per jaar. Het is de duurzame missie van De Groene Aggregaat. Met de verhuur van milieuvriendelijke aggregaten zet het bedrijf in op een wezenlijke verduurzaming van de Noord-Hollandse bouwsector. Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland investeert in deze missie.

Initiatiefnemer van De Groene Aggregaat is Maru Systems, specialist in energiebesparing en -techniek uit De Rijp. Volgens directeur Ruud Kraakman is de vraag naar groene aggregaten aanzienlijk. “In de bouwsector is verduurzaming een grote uitdaging. Projecten zijn tenslotte van tijdelijke aard en een betrouwbare energiebron is cruciaal. Tot nu toe konden alleen dieselaggregaten voor die solide basis zorgen. Onze groene aggregaten bieden het duurzame alternatief.”

Deze hybride generatoren krijgen hun power van een ingebouwd accupakket en REC-zonnepanelen. Hiermee ligt een gemiddelde brandstofbesparing van 60% tot 95% – en dus een substantiële kostenreductie – in het verschiet, net als een jaarlijkse CO2-afname van 1.145 ton. Bouwbedrijven kunnen zo’n aggregaat huren, zodat ze deze niet zelf hoeven te bekostigen.

Meer weten? Lees hier het persbericht.