Nieuwe investering: groen gas voor jaarlijks 1.400 Noord-Hollandse huishoudens

Op 13 april heeft het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland zijn handtekening gezet onder een nieuwe deelneming: B4Energy. Met dit project wordt een biovergistingsinstallatie werkelijkheid, die jaarlijks twee miljoen Nm3 groen gas produceert voor 1.400 Noord-Hollandse huishoudens. Initiatiefnemer is slaspecialist B-Four Agro uit Warmenhuizen.

Met B4Energy wil B-Four Agro innovatiever, duurzamer en efficiënter opereren. Als voeding gebruikt de toekomstige vergister elk jaar 16.000 ton biomassa die bestaat uit plantaardige reststromen van B-Four Agro zelf en agrarische bedrijven in de regio. De twee miljoen Nm3 groen gas die vervolgens vrijkomt, wordt ingevoerd in het aardgasnet en voorziet – naast de kweeksystemen van het slabedrijf – zo’n 1.400 huishoudens van duurzame energie.

Volgens Fred Berkhout, vennoot van B-Four Agro, geeft de investering van het participatiefonds de juiste impuls aan B4Energy: “Hierdoor kunnen we een project waarover we jarenlang hebben nagedacht, in de praktijk brengen. We zijn inmiddels op eigen terrein met de bouw van de biogasinstallatie gestart en verwachten die medio 2016 af te ronden.”

Meer weten? Lees hier het persbericht.