5,2 miljoen opgehaald door Sympower

Samen met Koolen Industries, Rubio Impact Ventures, Enfuro Ventures en Casper Peeters neemt PDENH deel aan een investeringsronde in Sympower. Sinds medio 2019 participeert PDENH al in Sympower, dat slimme software levert om de vraag en aanbod van elektriciteit op het net te balanceren.

Anthony Viellevoije, Investment Director bij PDENH: “We zijn trots op de progressie die Sympower heeft gemaakt sinds onze eerste investering in de zomer van 2019, waarmee de internationale uitrol van het bedrijf vanuit Finland naar Zweden en Nederland goede gestalte heeft gekregen. Met deze follow-on investering bevestigen we ons vertrouwen in het team, jagen we de uitrol naar andere Europese landen opnieuw aan en creëren we hoogwaardige lokale banen in de provincie Noord-Holland.”

De investering onderstreept de sterke, snel stijgende vraag naar flexibiliteitsoplossingen, die tot uiting komt in het stijgende aandeel van hernieuwbare energiebronnen en het openen van nieuwe Europese elektriciteitsmarkten, zoals aangemoedigd door de Europese Commissie. Op dit cruciale punt in de energietransitie zal de groei van Sympower verder worden versneld door de nieuwe financiering.

Flexibiliteit is essentieel voor de energietransitie. Het helpt een stabiel elektriciteitssysteem in stand te houden door vraag en aanbod in evenwicht te brengen in het licht van het steeds onstabielere aanbod van zonne- en windbronnen en de vraag van e-mobiliteit en elektrische verwarming. De softwareoplossing van Sympower kan een breed scala aan elektrische activa en processen beheren, zoals staalsmelten, papierproductie, elektrische voertuigen en HVAC-systemen en deze gebruiken om het elektriciteitssysteem te ondersteunen. Sympower is actief in Finland, Zweden en Nederland en heeft onder meer netbeheerders als Fingrid, Svenska Kraftnät en TenneT als klant. Het werkt ook samen met het toonaangevende Europese energiebedrijf Vattenfall in Zweden.

Lees hier het hele persbericht.