MX3D ontvangt 2,25 miljoen aan investeringen

PDENH, DOEN Participaties en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) investeren 2,25 miljoen euro in 3D-printbedrijf MX3D.

Het geld wordt gebruikt voor een wereldwijde versnelling van de groei en de lancering van de M1 printer, een totaalpakket van lasrobot, sensoren en software om 3D metaal te printen. Ook wordt ingezet op de doorontwikkeling van de ‘MetalXL’, een software en sensoren pakket, waarmee klanten eigen lasrobots omvormen tot een industriële 3D-metaalprinter.

Het product Metal XL Software stelt bedrijven in staat van hun lasrobot een industriële 3D-printer te maken. De afgelopen tijd heeft MX3D MetalXL met succes getest onder beta gebruikers en de tijd is rijp voor een commerciële uitrol van de technologie richting de markt.

Complete oplossing

Met de lancering van M1 biedt MX3D klanten een complete oplossing. “Onze Metal XL stelt bedrijven in staat van hun lasrobot binnen een dag een industriële 3D-printer te maken”, aldus Gijs van der Velden, CEO van MX3D. “Sinds de lancering van MetalXL krijgen we echter verrassend veel vraag naar een complete oplossing. Met de M1 printer bedienen we deze groep. Hiermee kunnen ook klanten die nog geen lasrobot hebben, snel beginnen met grootschalig metaal printen.”

Lees hier het hele persbericht.