Participatiefonds en Wocozon helpen sociale huurders in Noord-Holland aan zonnestroom

Sinds 3 oktober is Wocozon officieel van start met haar eerste zonnestroomproject in de provincie Noord-Holland: de installatie van 9.000 zonnepanelen op 1.000 sociale huurwoningen. Na een succesvolle crowdfundingcampagne zijn nu ook de handtekeningen gezet onder een investering van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

Wocozon verzorgt de ontwikkeling, financiering, installatie en het onderhoud van zonnepanelen voor sociale huurwoningen in meerdere Nederlandse provincies. Hiervoor werkt het bedrijf nauw samen met verschillende woningcorporaties. Directeur Roland van der Klauw: “Het is onze missie om huurders maximaal te laten profiteren van zonne-energie, zonder dat zij er zelf in hoeven te investeren. Wij verhuren onze zonnestroominstallaties aan de corporaties, zodat zij heel laagdrempelig hun vastgoedportefeuille kunnen verduurzamen en de woonlasten van hun huurders structureel kunnen verlagen.”

Met het Noord-Hollands entree van het bedrijf wordt jaarlijks ruim twee miljoen kWh elektriciteit opgewekt en zo’n 820.000 kg CO2 bespaard.

Meer weten? Lees hier het persbericht.